Trading Bots - wel handelen, niet de hele dag naar je scherm staren.

Tradingbots - Geautomatiseerd Altcoin and Bitcoin Trading Platform op coinexchanges.nl

Trading Bots

Trading bots zijn geautomatiseerde programma’s die het online traden voor je uitvoeren. De cryptomarkt slaapt nooit, maar is 24/7 geopend en de volatiele koersen kunnen dan ook constant wijzigen. Het is onmogelijk om zelf 24/7 de koersen in de gaten te houden en erop te reageren. Daarvoor zijn er trading bots.
Een trading bot is een computerprogramma dat indicatoren gebruikt om trends in de koers te herkennen. Zo’n softwareprogramma communiceert rechtstreeks met de exchange die je gebruikt, zoals bijvoorbeeld Binance. Algoritmische handelssoftware bestond al langer in de aandelen-, grondstoffen- en valutahandel, maar was te prijzig voor particulieren. Daar is sinds de opkomende populariteit van de cryptomarkt verandering in gekomen.

Hoe werkt een trading bot?

Een trading robot voert automatisch transacties uit op vooraf geprogrammeerde punten of momenten op de koers op basis van ingestelde indicatoren. De bot neemt beslissingen door koersbewegingen te volgen en hierop te reageren. Hierbij verzamelt de bot onder andere het handelsvolume, de orders, de prijs en de tijd. Op deze manier heb je ten allen tijde de controle over jouw handel, zonder dat je zelf constant voor achter je scherm hoeft te zitten. Dit bespaart een hoop tijd. Hierdoor worden trading bots steeds populairder onder traders.
De trading bot handelt op basis van een vooraf bepaalde strategie en wijkt hier niet vanaf. Een correct gespecificeerde bot kan transacties bovendien efficiënter uitvoeren dan dat je zelf (handmatig) zou kunnen. Dit kan een voordeel zijn. Wanneer je zelf aan het traden bent, kun je worden meegevoerd in je emoties, waarna je gaat kopen of verkopen. Maar het kan ook nadelig werken, want een trading bot houdt geen rekening met actuele gebeurtenissen, uitspraken, nieuws of verkiezingen.

Zijn bots winstgevend?

Handelsrobots kunnen zeker winstgevend zijn, maar dit is niet voor iedereen het geval. Wanneer je een effectieve strategie juist hebt uitgewerkt, kun je met behulp van een trading bot meer winst maken dan wanneer je alles handmatig zou moeten doen. Mocht je een verkeerde handelsstrategie hanteren, en de trading bot hierop automatiseren, dan kan een reeks slechte beslissingen volgen. Het vergt dus wel wat kennis en voorbereiding om met je tradingbot terugkerende winsten te kunnen maken.

Het risico van trading bots

Een handelsrobot kan erg handig zijn, maar ook aan trading bots zijn risico’s verbonden. Steeds wanneer je geld aan een derde partij geeft, of dit nu een exchange, software wallet of handelssoftware als een trading bot is, loop je de kans om je cryptocoins kwijt te raken. Niet iedere handelsbot is op een goede manier gecodeerd. Bijvoorbeeld als je kiest voor een relatief jonge trading bot, of voor een trading bot met fouten in de software, kan de bot crashen of kun je verliezen maken. Daarnaast zijn trading bots gevoelig voor oplichting, wat betekent dat je het slachtoffer kan worden van diefstal. Daarom is het sterk aan te raden om te kiezen voor een trading bot met een goede reputatie op het gebied van crypto trading.

Vertrouw niet blindelings op je trading bot

Een trading bot doet het werk voor jou, maar het blijft een hulpmiddel. De cryptocurrency markt verandert constant en de koersen zijn doorgaans zo volatiel dat er binnen korte tijd grote prijsveranderingen kunnen optreden. Om goed te blijven presteren blijft het van belang dat je zelf wel een vinger aan de pols houdt en je strategien in de gaten blijft houden. Doe je dit goed, dan is de trading bot zeker een handig hulpmiddel. Doe je dit minder goed, dan kan een trading bot je juist meer financiële risico’s bezorgen dan wanneer je zonder trading bot zou handelen.

We hebben links naar een aantal meest gebruikte bots verzameld. Neem een kijkje en als je het uit probeert, doe het met kleine bedragen om te kijken of het werkt zoals jij wilt.
Op YouTube staan veel handige instructiefilmpjes hoe een bot te koppelen aan een exchange van jouw keuze en hoe te handelen.

Succes met traden!

Homepage  Crypto Nieuws